Avenue du Mont d'Or43, Lausanne 1007 / Switzerland
project image
Joreijck House
Tanzania - shortlisted
The system of independent volumes is organized around two patios, one for the living area and the other for the sleeping area. The largest one is is the real common space of the house, the space of the collective activities. Inside of it the precious banana tree under whose leaves, for a long time, the Jorejick gathered for cooking and eating together. On the contrary, around the smaller patio are the bedrooms, each equipped with a desk in order to give reading and study spaces to each individual member of the family. The spatial dynamics generated by the juxtaposition of independent volumes around the patios creates different areas of light and shadow and also different degrees of intimacy in the house.