Via Capo d'Africa 9a 00184, Roma, Italy
project image
Cochrane Store
Roma
How to show and shield at the same time? The project mediates between these two opposite needs in the small space of a jewellery boutique and laboratory located in the historical neighbourhood of Trastevere, Rome. The design focuses on the perimeter of the space, which is articulated through the use of reflective, partially transparent and opaque materials.A perforated steel sheet is laminated inside the storefront window glass in order to define a threshold between outside and inside. The perforated steel protects the small interior from the street while a number of cut-outs allow to freely display jewellery on the window. The interior space is articulated trough the combination of mirrors of different colours, the silver travertine stone flooring, stainless steel surfaces and wooden panels.